Silke Gwendolyn Schulze

SILKE GWENDOLYN SCHULZE

Flautes de bec medieval i renaixentista, flauta i tamboril, flauta doble i instruments de llengüeta doble  (xirimia, dolçaina i baixó)


En aquest curs ens centrarem en els instruments de vent que s’han tocat durant l’edat mitjana i el renaixement, des de les flautes dolces, la flauta i el taboril i la flauta doble, fins als instruments de doble llengüeta com la xirimia i el baixó. Estudiarem que instruments s’utilitzaven per a un determinat repertori segons funcions i el repertori que ha sobreviscut. Una gran part de la classe també estarà dedicada a l’adaptació de la música vocal. Hi haurà espai per a explorar diferents tècniques d’execució per als diferents instruments. En classes particulars i classes presencials ens acostarem al ric repertori dels joglars medievals i renaixentistes: des dels primers testimoniatges de la música instrumental, les estampides del segle XIII, fins a la polifonia renaixentista dels segles XV i XVI, buscant sempre el so propi dels nostres instruments. La classe està oberta a intèrprets de flauta dolça medieval i renaixentista, flauta dolça, flauta i taboril i instruments de doble llengüeta (xirimia, dolçaina), així com a intèrprets avançats d’instruments moderns de doble llengüeta (fagot, oboé) o música tradicional (dolçaina, tarota, gralla) que desitgen entrar en contacte amb la Música Antiga.

Nivell: principiants, mitjà, avançat. Afinació = 440 Hz

Hi haurà un nombre limitat d’instruments (xirimies, flautes dobles, flauta de tres forats) disponibles per a provar i tocar durant el curs..

Silke Gwendolyn Schulze va nàixer en una xicoteta ciutat alemanya en la triple frontera entre Alemanya, França i Suïssa. Va estudiar flauta de bec, baixada, gralla i flauta de tres forats i tambor en els conservatoris de Bremen, Brussel·les, Basilea i Lió. Ha tocat al costat dels assembles Weserrenaissance, Compagnie Renaidanse, EUBO (Orquestra Barroca de la Unió Europea), Cantar Lontano, La Gran Chapelle, Capella de Ministrers, Ensemble Lleons i La Morra, així com els conjunts fundats per ella mateixa Quidni, Vuenv i Mandragora, en concerts i tournées a Europa, Sud-amèrica i el Japó. A més de la seua passió pels instruments de llengüeta doble del renaixement Silke està particularment interessada en els instruments de vent de l’edat mitjana com la flauta doble i la flauta de tres forats i tambor, així com per la reconstrucció d’un possible repertori per a ells.