Marco Garcia

MARCO GARCÍA DE PAZ

Cor i direcció coral


La devoció a la Mare de Deu és una tradició ancestral que s’estén fins als nostres dies. Aquesta passió mariana ha inspirat grans compositors i compositores de totes les èpoques, especialment importants polifonistes, a consagrar la seua música a cantar la figura de Maria. Per tant, hem planificat deliberadament una àmplia selecció d’obres mestres dedicades a aquest propòsit. Òbviament, el punt de partida no podia ser un altre que la Música Sacra Renaixentista amb text en llatí, on hem inclòs mostres de la música més sentida en honor de la Verge, desembocant en l’estil policoral que dona pas al nou estil Barroc.
En aquestes peces trobem diversos tipus de sensacions, que van des de la lleugeresa, la intimitat o la visió mística, passant per l’adoració de la comunitat cristiana en conjunt a manera de pregària, que té com a vehicle en aquest cas una música sòlida i de profundíssims fonaments.
No hi ha millor ocasió que aquesta per endinsar-se en l’univers femení i, a més, comptant amb obres de compositores importants d’aquesta època. A través d’aquestes pinzellades d’amor devot d’una bellesa sense parangó, la Humanitat sencera, tots els pobles i nacions, acudeixen a la intercessió de la Verge Reina i Mare.

Titulat superior a Violí i Música de Cambra pel Conservatori Superior de Música del Principat d’Astúries i en Direcció pel Centre Superior de Música del País Basc. Actualment desenvolupa el seu treball com a docent al Conservatori Superior de Música del Principat d’Astúries, on ensenya música de cambra, cor i tècniques de direcció. A més de la seva faceta com a instrumentista, posseeix igualment una sòlida formació coral. Es va iniciar en la música a l’Escolania de Covadonga, va prosseguir els seus estudis a la Schola Cantorum de la Catedral de Lleó i es va formar com a director coral als cursos de la Federació del País Basc amb el mestre J. Duijck. Ha completat els seus estudis de direcció coral amb G. Baltés al Centre Superior de Música del País Basc. Altres personalitats fonamentals en la seva formació han estat J. Busto, P. Phillips entre d’altres. És director-fundador del cor «El León de Oro» de Luanco. amb què ha actuat per tot Espanya i l’estranger. S’ha proclamat en dues ocasions guanyador del Gran Premi Nacional de Cant Coral, en les seves edicions de 2003 i 2006. Col·labora amb figures tan destacades com Peter Phillips i els Tallis Scholars. Com a director, va rebre el premi al millor director al XXVIII Concurs Coral Internacional «Prof. Georgi Dimitrov», celebrat a Varna (Bulgària) el 2005 i al IX «Internationale Koorwedstrijd van Vlaanderen» – Maasmechelen (Bèlgica) el 2007