coro

Cor EMM
Marco García de Paz

Concert d’alumnes de cant i direcció d’Early Music Morella
Devotion to Our Lady

Dimecres, 26 juliol 2023
19:30 Església de Sant Joan

Entrada lliure fins completar aforament


Info

La devoció a la Mare de Déu és una tradició ancestral que s’estén fins als nostres dies. Aquesta passió mariana ha inspirat grans compositors i compositores de totes les èpoques, especialment importants polifonistes, a consagrar la seua música a cantar la figura de Maria. Per tant, hem planificat deliberadament una àmplia selecció d’obres mestres dedicades a aquest propòsit. Òbviament, el punt de partida no podia ser un altre que la Música Sacra Renaixentista amb text en llatí, on hem inclòs mostres de la música més sentida en honor de la Verge, desembocant en l’estil policoral que dona pas al nou estil Barroc.
En aquestes peces trobem diversos tipus de sensacions, que van des de la lleugeresa, la intimitat o la visió mística, passant per l’adoració de la comunitat cristiana en conjunt a manera de pregària, que té com a vehicle en aquest cas una música sòlida i de profundíssims fonaments.
No hi ha millor ocasió que aquesta per endinsar-se en l’univers femení i, a més, comptant amb obres de compositores importants d’aquesta època.
A través d’aquestes pinzellades d’amor devot d’una bellesa sense parangó, la Humanitat sencera, tots els pobles i nacions, acudeixen a la intercessió de la Verge Reina i Mare.”Marco García de Paz. Titulat superior en Violí i Música de Cambra pel Conservatori Superior de Música del Principat d’Astúries i en Direcció pel Centre Superior de Música del País Basc. Actualment desenvolupa la seua tasca com a docent en el Conservatori Superior de Música del Principat d’Astúries, on ensenya música de cambra, cor i tècniques de direcció. A més de la seua faceta com a instrumentista, posseeix igualment una sòlida formació coral. Es va iniciar en la música a l'”Escolania de Covadonga”, va continuar els seus estudis a la “Schola Cantorum” de la Catedral de Lleó i es va formar com a director coral en els cursos de la Federació del País Basc amb el mestre J. Duijck. Ha completat els seus estudis de direcció coral amb G. Baltés en el Centre Superior de Música del País Basc. Altres personalitats fonamentals en la seua formació han sigut J. Busto, P. Phillips entre altres. És director-fundador del cor “El León de Oro” de Luanco, amb el qual ha actuat per tota Espanya i l’estranger. S’ha proclamat en dues ocasions guanyador del “Gran Premi Nacional de Cant Coral”, en les seues edicions de 2003 i 2006. Col·labora amb figures tan destacades com Peter Phillips i els “Tallis Scholars”. Com a director, va rebre el premi al millor director en el XXVIII Concurs Coral Internacional “Prof. Georgi Dimitrov”, celebrat a Varna (Bulgària) en 2005 i en el IX “Internationale Koorwedstrijd van Vlaanderen” – Maasmechelen (Bèlgica) en 2007.

Programa


Maddalena Casulana, c1544 – c1590
Selección de Madrigales

Morir non puo
O notte, o ciel
Cinta di fior’ un giorno
Per lei pos’ in o blio

Raffaella Aleotti (1575-1640)
Selección de Motetes

Vidi Speciosam (a5)
Miserere nobis (a5)
Audivi vocem (a5)

Francisco Guerrero (1528 – 1599)
Sanctíssima María
Sancta et inmaculata

Tomás Luis de Victoria (1548-1611)
Vidi Speciosam (a6)
Gaude Maria Virgo (a5)
Regina coeli (a5)
Salve Regina (a8)


Coro EMM23
Marco Antonio García de Paz

Pablo Antonio Fernández, Celia Lara, Juan Manuel Campos, Inmaculada Doblado, Maria Rosselló, Miguel López, Darío Tagarro, Lydia Sánchez, Carlota Iglesias, Violeta Rubio, Jesús Fernando Torres, Asur Camacho, Miriam Serrano, Rafael García.
Instruments: Carolina Egüez, Sabina Colonna-Preti, Rafael Arjona, Pablo Romero, Marina Cabello, Cristobal Navarro i Marc Sansalvador